Mutlu bir evliliğin formülü

Mutlu bir evliliğin formülü

Hediyeleşmek:

Hanımlar özel gün ve haftalarda eşlerinden hediye beklerler. Böyle zamanlarda eşlerinden aldıkları küçük hediyeler onları mutlu eder. Hediyeleşmek, aile içi ilişkilerimizi renklendiren ve zengin kılan bir davranıştır. Ancak hediye sadece bayanlara alınmamalı aynı zamanda bayanlar da eşlerine hediye almalıdırlar.

Takdir etmek:

Eşler, gündelik meşgalelerin içinde bazı şeyleri unutabiliyorlar. Oysa ne olursa olsun, yakınlarımıza olumlu taraflarını ifade etmek, onlara takdir ve onay vermek ilişkilerimizi iyileştiren bir ilaçtır. Bu nedenle eşler birbirlerini takdir etmekten ve olumlu taraflarını ifade etmekten kaçınmamalıdırlar.

Birlikte bir şeyler yapmak:

Hiç olmazsa hafta sonları aile bireyleri bir araya gelip ortak bir şeyler yapmalıdırlar. Anne baba ve çocuklar birlikte balık tutmaya gidebilirler, akraba ziyareti yapabilirler, pikniğe çıkabilirler...

Aile bireyleri ev içinde özbakımlarına dikkat etmelidirler:

İster kadın olsun ister erkek olsun, nasıl olsa evdeyim diye düşünerek kendilerini bırakmamalı, temiz, düzenli ve şık olmaya önem vermelidirler.

Sorunlar aile içinde paylaşılmalıdır:

Eşler ve çocuklar ailenin birer ferdidirler ve bu çatı altında sorunlarını paylaşmalı beklentilerini ifade edebilmelidirler.

Çocukların fikri de sorulmalıdır:

Evde yapılacak işlerde çocukların fikri de sorulmalıdır. Çocuk kendisine değer verildiğini hisseder. Anne baba tarafından kendisine değer verildiğini hissederek başkalarına değer vermeyi öğrenir.

Empati kurmak:

Aile bireyleri birbirlerine karşı sevecen olmalı, empati kurmalı ve saygıyı merkeze almalıdırlar.

Beklentilerini ifade etmeliler:

Eşler sorunlarını konuşurken sakin olmalı ve beklentilerini uygun bir dille ifade etmelidirler. Olayı hiçbir zaman kavgaya dönüştürmemeli, birbirlerine hakaret etmemelidirler.

Güven vermek:

Evlilikleri ayakta tutan en önemli iksir güvendir. Eşler birbirlerine güvenmeli ve gereksiz kıskançlıklara zemin hazırlayarak evliliklerini yıpratmamalıdırlar.


Milli Gazete

Konular