Kansızlığa bire bir

.Kansızlığa bire bir
Kışın bol bol pekmez, pestil ve cevizli sucuk tüketin

..Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öner, pekmez, pestil ve cevizli sucuğun enerji kaynağı olduğunu, kansızlık, halsizlik, zayıflık ve ishale iyi geldiğini bildirdi.

Prof. Dr. Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç yaşta dengesiz beslenmenin ilerleyen yaşlarda şişmanlık, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon ve kanser gibi hastalıkların oluşma riskini artırdığını ifade etti.

Özellikle kış günlerinde ara öğünlerde pekmez, pestil ve cevizli sucuk gibi doğal, besleyici değeri yüksek geleneksel ürünlerin tüketilmesinin çok yararlı olacağını belirten Öner, şöyle konuştu:

''Pekmez, pestil ve cevizli sucuk enerji kaynağıdır, kansızlık, halsizlik, zayıflık ve ishale iyi gelir. Pekmez, pestil, ceviz ya da fıstıktan yapılan muska, üzüm şırası, cevizli sucuk, üzüm şırası ve bulgurdan yapılan tarhana vazgeçilmez enerji kaynağıdır. Bu ürünler yüksek oranda ve sindirim gerektirmeyen şeker içermesi ve hızla kana geçmesi nedeniyle enerji kaynağıdır. Hızlı enerji sağlaması bu ürünleri yoğun aktivite içinde olan sporcular, gençler ve ağır işçiler için ideal enerji kaynağı konumuna getirmektedir. Ayrıca demir, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum ve lif içeriği açısından zengin oldukları için bu gıdalar kansızlığın giderilmesi ve tansiyonun düzenlemesinde etkilidir.''

haberturk

Konular