Sorularım Var

[b]merhaba ben 17 yaşında bir erkeğim, aklımda dinle ilgili olan sorularım var, sizin yanıtlayabileceğinizi düşünüyorum, araştırdım fakat bi sonuca ulaşamadım.

Öncelikle ilk sorum olarak şunu sormak istiyorum. Öldükten sonra bize ne olacak ? Sonsuza dek cennet/cehennemde mi varlığımızı sürdüreceğiz ? Cennet/Cehennemdeki amacımız ne olacak, orada neden sonsuza dek kalacağız ? Orada ne yapacağız ? Yüca Allah'a hizmet mi edeceğiz, yoksa buradaki gibi dünya hayatı mı süreceğiz ?

2.si olarak evrene getirilmiş ilk ruhani varlıklar mıyız ? Yani bizden öncede Ademoğulları vardı ve onlarda kıyamet sonucu öldü, ondan sonra mı biz geldik dünyaya ? Yoksa bizim evrenimizde bizden önce hiç kimse yok muydu ? Yani sormak istediğim şey, bu dünyada yaşayan ilk canlılar biz miyiz ? 1den fazla kez bu evrende kıyamet yaşanmış mıdır ? Özellikle bu sorumu çok merak ediyorum.

Zina konusunda da bir sorum var, bir kişiyle tam olarak cinsel ilişkiye girilmediği takdirde (el ile tatmin vs.) zina yapılmış olunur mu ? Ve Yüce Allahıma içtenlikle tövbe edilirse, bu günahlarımızın tamamiyle affedilmesi gibi bir konu söz konusu mudur ?

Sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim, gerçekten merak ediyorum.

Saygılarımla.[/b]

Konular