Aziz Müslüman

AZIZ MÜSLÜMAN

 Hadis-i Kudsî: Kulumun bana yaptigi ibadetlerin en sevimlisi, rizam icin nasihatte bulunmasi (emir ve nehiyleri teblig etmesi)dir. (Ahmed bin Hanbel, hasen senetle rivayet etmistir.)

 HS: Hak söz ne güzel bir hediyedir ki, onu duyar,sonra müslüman kardesine tasiyarak ögretirsin. (Muhtarül- ehâdis 152/128) (kötü söz tasiyanlara yaziklar olsun)

 HS: Dilin verdigi sadakadan üstün sadaka yoktur. Zira, dil vasitasiyla bir Müslümana iyilik edilir, fayda verilir, diger müslümandan zarar ve fenalik giderilir. (Kenzül hafâ) (Dili din gayretinde olan kurtulur, gayretsiz helak olur, hak ettigini bulur.)

 Kötülügü görüpde eliyle diliyle ve kalbiyle men etmeyen kisi yasayan ölüdür. (Huzeyfe RA) (Din gayreti olmayanda hakiki hayat yoktur.)

 HS: En üstün sadaka ilim ögrenip onu müslüman din kardesine ögretmektir. (Kurtulus ilaci, selâmet yolu)

 HS : Hic kimse, insanlar arasinda yayilan (Gönüller dirilten) ilim degerinde sadaka veremez. (Taberânî)

 HS : Bir saat oturup ilimden bir mesele ögrenmek, bana geceyi sabaha kadar ibadetle gecirmekten daha sevimlidir. (Beyhâki) (Ibadet, sahsina hizmet, ilim insanlari ihya eder, iki âlemde saâdet sebeptir.)

 HS : Bir kimse insanlara ögretmek maksadiyle ilimden bir mesele ögrenmis olsa, kendisine yetmis sıddıkın sevabi verilir. (Deylemî)

 HS : Muhakkak din nasihatle kaimdir. (ayakta durur, din gayreti durursa, âile ve millet helâk olur.)

 Kim iyilikle emretmeyi terk ederse Allah ve Rasulüne tâbî degildir. (Mektûbât Cild 1,Mektup 29)

 HS: Melekler ilim tahsil eden talebenin yaptigi (isten) hoşnut olduklari icin, ayaklari altina kanatlarini sererler. (1001 Hadis)

Konular