Sahtekar Derya Bozovalı
Hürriyet gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici bugünkü köşesinde Hürriyetâte yayımlanan bir röportajı ele aldı. Sahtekar Derya Bozovalı isimli bir kadınla yapılan röportajda kadının söylediklerinin sahtekar olduğunu belirten mailler geldiğini yazan Bildirici, iddiaları araştırdığını ve Bozovalıânın yalan söylediğini yazdı. İkiyüzlü kadın âİnşaat, teknoloji ve madencilik alanlarında başarılı bir işkadını olduğunuâ belirten Derya Bozovalı ile yapılan söyleşi, Sadi Özdemirâin hazırladığı e-kobi sayfasında âKazakistanâda altın çıkaracakâ başlığıyla yayınlanmıştı. Ardından tam altı okurdan, Bozovalıânın söylediklerinin doğru olmadığını öne süren e-posta geldi. Bunun üzerine Sadi Özdemir ve Derya Bozovalı âyı arayarak, okurlardan gelen iddiaları ilettim. Sahtekar Bozovalı, tüm iddiaları yalanlarken, söylediklerini kanıtlayacak belgeleri bana ileteceğini söyledi. Ama ilk aradığım 28 Mart tarihinden bugüne kadar defalarca telefonla konuşmamıza rağmen whatsapp ile yazışmamıza rağmen söz konusu belgeleri göndermedi. 14 Martâta yayınlanan söyleşiyle ilgili onca soru işareti varken daha fazla bekleyemezdim. Sahtekar Bozovalıânın söyleşide söylediklerine ilişkin iddiaları okur temsilcisi olarak ben araştırdım ve şu sonuçlara ulaştım: JP Morganâda CEOâlık yapmamış- Derya Bozovalı, söyleşide â9 yıl JP Morganâda çalıştım ve CEOâluğa kadar yükseldimâ demişti. Bu kadar büyük bir uluslararası kuruluşun zirvesine yükselen bir Türk kadının başarısı gizli kalmazdı. Ama araştırmalarımda Bozovalıânın JP Morganâda çalıştığına dair hiçbir veri bulamadım. Bu durumu kendisine iletince âJP Morgan değil ona bağlı Newyork Carp. Companyâde çalıştımâ dedi. Böylece bu konuda gazetede yayınlanan bu sözlerinin gerçeği yansıtmadığı netleşmiş oldu.âDİPLOMA DA YOK Bildirici yazısını şöyle sürdürdü: âOkurlar, Bozovalıânın, Columbia Üniversitesi Uluslararası Finans Hukuku Bölümüânden değil Vefa Lisesiânden mezun olduğunu, Marmara Güzel Sanatlar Fakültesiânden de 1. sınıfta ayrıldığını öne sürmüştü. Bu iddiayı da kendisine ilettim. Columbia Üniversitesi mezunu olduğunda ısrar etti ama diplomasını defalarca istememe rağmen sahtekar göndermedi.