Aile ve Evlilik

Selamün Aleyküm
Bugün icinde Bulunduğumuz Dünyada ve meseleleri dejenere olmakta, oldukça evlilik aile hafiflemekte küresel, agirligini ve değerini kaybetmektedir ..
Sizlere, aile ve evlenme konularını, içinde Bulunduğumuz küresel ortamla beraber büyük sorunlarida beraberinde getirecegi tehlikelerini izah ederek bu konuda, içinde Bulunduğumuz sartlara göre bir ciks yolunu göstermenizi, islam ve kültür eksenli yardimci olmanızı istirham edeceğim.
Bu konuda gayretlerinizden dolayi, insaalah Rabbim ecrini kat kat verecektir ..
Konu: Kiz ve erkek genclerimizin Evlilikleri ..
Bilindigi gibi su ortam geçmiş zamanlara nisbeten farklilk arzetmektedir, zira geçmiş dönemlerde, köy veya kasabalarda Ailelerin birbirini tanimasi zor olmamakla beraber kız ve erkek çocuklarını evlendirmede, birbirlerini tanimada zorluk icerisinde olmadiklari icin evlenmelerinde bir zorluk cekmiyorlardi, ve Herşey dügürcülükle baslayip, yani erkeğin kızı istemesiyle baslayip Bunun üzerine aile Hayati bina ediliyordu.
Ancak bugün icinde Yasadigimiz Kentleşme, metropol sehirler, veya yurt disinda göçmen durumunda olan Ailelerin evlilik cagina gelmiş çocuklarını evlendirmeleri oldukca zor olamaktadir, binaanaleyh bu ortamlarda yasayan Ailelerin birbirini tanimalarida oldukca sathiidir ..
Bununla beraaber Çok az aile birbrini tanimaktadir ..
Bundan dolayidir ki günümüzde evliliklerin bir cogu genel olarak ya internet vasitasiyla, yani evlilik, yahut okuduklari okullarada tanistiklari gencler ve kızlarla yahutta bir baska sekilde tanismasiyla vuku bulmaktadir .. ortamlarina ilan vermeleriyle sohbet ve kizlarin
Dolayısıyla bu minval üzere tanismalar beraberinde bitakim tavizleri içermektedir, yani gerek kız gerekse erkek, SINIRLARI "birbirlerini tanıma aşamasında" muhafaza edememektedir .. zaten islami bir terbiye almadiklari, önüne alinirsa evlilik öncessi bitakim SINIRLARI Çiğneme namus ve kunularinin agirliginida bilmedikleri göz iffet hadiselerinin vuku-u söz konususdur .. bunu günlük havzası ve yayından dahi forumlardaki yazilaradan, yahutta duyumlardan müsahede etmekteyiz .. Binaanlaleyh ortamda buna çok müsaittir ..
Bildiginiz gibi her iki unsurunda birbirlerine karşı Fitri zaaflari vardır, ortamda buna müsait olunca bu Sınırlar rahatlıkla tecavüz edilmektedir ..
Sunuda söyleyyim: Genclerin içine tanismalarda böyle bir sevgi girince, bu özellikle kizlarda daha cok olmaktadir, erkek genclerin bu konuda ciddiyetleri pek nadirdir, yani yuva kurmadan Ziyade nefsi egilimleri pesindeler .. bu ve benzeri tavizler verilerek gencler birbirini tanimaktadirlar, bu tanismalar Menfi sonuclandiginda bi baskasi gündeme gelmektedir, yani gerek kiz gerekse erke evlenmeden önce ailevi değerlerin bircogunu bisekilde birçok kişiyle paylasmaktadir ..
Dolayısıyla bu mesele günümüzde ictima-ii bir sorun haline geldi, bu sadece ebeveynlerin yada camide görev yapan veya bu konuda duyarlı olan kiþilerin YAPMAYIN etmeyin, günahtır şeklindeki yasakları hatirlatmalariyla olmaktan çıkmış bir sorun haline gelmiştir .. bu sorunlari KISMI olarak zikretmeye çalıştım, ancak bu sorunlarin BOYUTLARI oldukca fazladır, şunu söyleyim, ahlaksizlik suan onu ailenin, Toplumun müşterek düşmanı haline gelmiş bu DÜŞMANA karşı nasıl bir mücadele içerisine girmeli?
Ictima-ii bir proplem haline gelen bu konularin Çözümleri hakkinda
Bilgi vermenizi önemle istirham ediyorum
Hurmetler, selam ve dua ile ..

Konular