Tüm İçerik Facebook’un Malı İtirazı Olan?

Facebook‘a koyduğunuz tüm içeriğin sitenin malı haline geldiğini biliyor muydunuz? İşte, bunu engellemek için siteye dava açıldı.

Facebook‘un başı kişisel bilgilerin izinsiz paylaşılması konusu yüzünden uzun süredir ağrıyordu. Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan sitenin başını ağrıtacak bir başka konu daha var ve bu konu mahkemeye taşındı bile.

Facebook’a eklediğiniz her bir içeriğin, ister yazı olsun, ister video ya da ister fotoğraf, siteye konduktan sonra Facebook‘un malı olduğunu biliyor muydunuz? İşte bu sebepten dolayı ABD, Kaliforniya’dan beş kişi Facebook‘a dava açarak, sitenin böyle bir yetkisi olamayacağını iddia etti. Facebook’un iddia ettiği bu hakkın yasal olmadığını belirten davacılar, kullanıcıların yayınladıkları içeriklerin siteye ait olmasının söz konusu olamayacağını belirttiler.

Facebook’un böyle bir hakkı kendinde görmesini istemesinin en büyük sebebi olarak, geleceğin yıldızlarının bugün siteye koydukları fotoğrafların haklarına sahip olmak istemesi gösteriliyor. Facebook‘un dışında MySpace, LiveJournal ve bunun gibi daha birçok site de aynı sebepten, benzer hakları kendi kullanıcı sözleşmesine eklemiş durumda.


Talebe Yurdu.Net

Konular