Müminlerin Dostu

SİZİN DOSTUNUZ ANCAK; الله, O'NUN RESÜLÜ VE ANCAK İTAATKARANE BİR ŞEKİLDE NAMAZLARINI KILIP ZEKATLARINI VEREN MÜ'MİNLERDİR." (MAİDE(5/55)

Dost düşman ayırımı yapmakta zorlanan Ahirzaman Müslümanlarına çok net ilahi bir emir:
1-الله
2-الله'ın son peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v)
3-İçlerinden gelerek namazlarını kılıp, zekatlarını veren Mü'minlerdir.
Hal böyle olunca; çeşitli manevralarla الله'ı ve Peygamber Efendimiz (s.a.v)'i hayatın dışına itmeye çalışan sözde Müüslümanlar/nüfus cüzdan Müslümanları;
hakiki Mü'minlerin dostu olamıyorlar.Namazsız ve zekatsız Müslümanlar da bizim gerçek dostlarımı sayılmıyorlar.Tabii bu ayrımı bizzat Yaratıcımız yaptığı için, hiçbir kimsenin; "böyle bir ayrımcılık doğru olmaz." diyecek hali de olamaz ."Hoşgörü Müslümanlarının" kulakları çınlasın.
Bir yerlere mesaj verme ve birilerine yaranma uğruna; Mevlana, Yunus Emre ve son zamanlarda da Alevileri memnun etmek için Hacı Bektaş sömürüsü yaparak yetmiş iki milleti dost gördüğünü ilan edenler...
müslüman olabilmeniz ve müslüman kalabilmeniz için Kur'an'ı baş tacı yapmanız gerekiyor.O'na baktığımızda ise;Rabbimizin dostlara sınır getirdiği görülüyor.


Kendi kafamıza göre dostluk kurmak ve dostlar ilan etme hakkımız yok.

Razı olsanız da olmasanız da dost seçme hakkı sizebırakılmış değil.Konuda ısrarcı olursanız, hüküm koymaktan الله'la yarışa çıkmış olursunuz ki,bunun hükmü; küfürdür.
Diyalog platformlarında الله düşmanları ile dostluk gösterisi yapanlar, makalelerinde ve televizyon konuşmalarında İslam düşmanlarını dostları olarak ilan edenler! "İyi biliniz ki; dostlarınız sadece ve sadece; الله, O'nun Resulü Hz. Muhammed (s.a.v) ile namaz ve zekat ehli Mü'minlerdir.

(Prof. Dr. Osman ÖZTÜRK-"Sözlerin En Güzeli" kitabından alıntıdır.)

Konular