beşiktaştan örnek davranış

[b]Dostluk, düşmanlığı mağlup etti! [/b]

[img]http://medya.zaman.com.tr/2009/04/21/dost.jpg[/img]


Turkcell Süper Lig'de sezonun sonu yaklaştıkça farklı manzaralar ortaya çıkıyor. Şike ve şaibe kelimelerinin havada uçuştuğu, yöneticilerin birbirlerini suçladığı atmosferde yaşanan farklı tablolar, futbolseverlerde de şaşkınlığa yol açıyor.



Ali Sami Yen'de geçen hafta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisindeki yumruklaşmalar ve çirkin tablo hafızalardaki tazeliğini korurken, önceki gün İnönü'deki görüntülere şahit olanları apayrı bir duygu yoğunluğu kapladı. Yıllardır sert sürtüşmelerin hakim olduğu Beşiktaş ile Bursaspor arasında son zamanlarda kurulan dostluk köprüleri, barış ruhu kirlenen futbola yeni ışıklar tutuyor. Yeşil-Beyazlı takımın başına geçerken eski kulübü Beşiktaş ile husumetin sona erdirilmesi için çabalayacağını ifade eden Ertuğrul Sağlam, uygulamalarıyla da örnek teşkil ediyor.

Senelerdir yakıştırılmaya çalışılan, "Bursaspor'u Beşiktaş küme düşürdü" iddiası, iki büyük camia arasındaki ilişkileri sarstığı gibi, karşılaşmalara da ekstradan yük bindiriyordu. Lakin son dönemdeki ikili ilişkiler meyvesini vermeye başladı. İstanbul, Bursaspor taraftarına yasaklandı; ancak tribünlerden tek bir küfür bile yükselmemesi yasakçı karara en büyük cevap oldu. Şüphesiz bunda 195 gün sonra İnönü'ye çıkan Ertuğrul hocanın saygınlığı önemli bir rol oynadı. Mücadeleden önce protokol tribününde de dostluk hakimdi. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'yı, 'hoş geldin' diyerek karşıladı. 90 dakika sonunda Beşiktaş şampiyonluk yarışında büyük yara alırken Bursaspor, UEFA hedefinde sekteye uğradı. Fakat G.Saray-F.Bahçe maçındaki utanç kareleri, yerini olması gerekene bıraktı. Ertuğrul Sağlam, eski öğrencisi Fransız Cisse'yi yürekten kucaklarken; Bulgar file bekçisi Ivankov ile Slovak golcü Holosko sarmaş dolaş oldu. Diğerleri de onlara ayak uydurdu. Bugün gelinen noktada ise Bursa'da 4 Beşiktaşlı, Beşiktaş'ta 2 Bursalı yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda Kartal'ın başarısı için uğraş veren Ertuğrul Sağlam, Ali Tandoğan, Tuna Üzümcü ile Gökhan Güleç, Bursa'da top koşturuyor. Eski Bursalı Serdar Kurtuluş ile Yusuf Şimşek, Siyah-Beyazlı forma için ter döküyor.

Mehmet Tufan

Konular