SARHOŞ'UN ÖLÜMÜ ( ! )

esrefabdullah bildirdi: " Adam düşe kalka,sallana,sallana yürüyordu..Öyle sarhoştu ki ,sigarasını yakmaya çalışıyor,ağzını bulamadığından bir türlü yakamıyordu..Karşıdan gelen birisi acıdı da yakıverdi sigarasını..Bir şeyler geveledi ağzında..ne dediğini anlamak mümkün değildi..Belki teşekkür ediyor,belki sövüyordu..Çevredeki birkaç kişi ona acıyarak baktılar..birlikte yürüyen iki erkekten bıyıklı olan, hüzünle karışık bir acıyla mırıldandı..Hey gidi koca ‘’şerafeddin ağa’’sen bu hallere düşecek adamıydın ?..
Hayrola onu tanıyorsun galiba diye sordu arkadaşı..?..
Tanımaz olurmuyum..,bir zamanlar bu şehrin en zengin adamıydı bu zavallı.. Ama ,şeytanın eline düşmeye gör..
Yahu merak ettim şimdi..anlatsana şu hikayeyi..


Derin bir iç çekişinden sonra anlatmaya başladı diğeri:..
Bu Şerafeddin, ağa oğlu..Babası,dedesi hep ağaydı..Varlıklı insanlardı anlıyacağın....Zengindiler fakat kibirli, kendini beğenmiş insanlar değillerdi..Halk onları sever sayardı..Hele dedesi birçok okul,cami ,yurt vb. yaptırmış hayırsever bir insandı..oğlu (yani şerafeddinin babası) da babasının yolunda gitmiş,o da bir çok hayır işine imza atmıştı..’ Şerafeddin de başlarda iyiydi.. Babası ve dedesi gibi cemaatle vakit namazlarına gelmese bile ,Cumaları kaçırmaz, Büyüğünü ,küçüğünü bilir..,Fakir fukarayı bakar gözetirdi..Ama ne olduysa oldu birden içki içmeye başladı..Tabi ardından (evli ve çoluk çocuğu olmasına rağmen)hovardalık..O bar senin,bu pavyon benim..Başta babasının arkadaşları olmak üzere çevresindekilerin uyarılarına hiç kulak asmadı..Bir baba dostu : ‘’Oğlum baban sana ‘şerafeddin’’ adını şeytana maskara olasın diye vermedi..,Aksine ‘’EŞREF-İ MAHLUKAT’’olmanın şuurunda bir insan olsun diye bu adı verdi..Gel babanın kemiklerini sızlatma..önce Rabbine layık bir kul,sonra atana layık bir evlat ol dedi..’’Ama Şerafeddin hiç kimseyi dinlemiyordu..Bırakın bu zırvaları(!) ,mal benim,mülk benim (!) kim ne karışır. ,bu dünyaya bir daha mı geleceğim (!) ,Bırakın canımın (!) istediği gibi yaşayayım diyordu..Ama hiç bitmeyecek zannettiği bu yalancı rüya çabuk bitti..Ondan ümidini kesen ailesi,mahkemeye verdiler..ve sefahat alemlerinde yarısından çoğunu bitirdiği malının kalanını elinden aldılar.. Etrafındaki yalancı dostları bir bir yok oldu ve onu yalnızlığa terk ettiler..Ona acıyan karısının çocuklarının da baskısıyla ‘’içkiyi bırak ,evine dön dediği, ve beni rahat bırakın’’ cevabını aldığı söylenir….
İşte gördüğün gibi son hali bu..Zamanında ilk 302 mersedes otobüsü ilçeye getiren bu adam şimdi böyle yalnız ,böyle sefil ve ne yazık ki hala sarhoş..
Peki nerde yatıp kalkıyor,içecek parayı nerden buluyor ?..
Nerden olacak azizim,dileniyor..parasız kaldı mı gelir senin yanına vaay Ahmet abi,ciğerim,sen ha ..Abilerin kralı..şu kardeşine bi şarap parası toka et be ..der,parayı aldımı anında yok olur..karşısındaki kim olursa olsun,ister çocuk,ister,büyük..şerafeddin için fark etmez..,sözler de hiç değişmez..,Şarap parasını verinceye kadar herkes Ahmet abidir.,kraldır..sonra hiç tanımaz….
İşte böyle dostum ,bu dünya da ne oldum dememeli,ne olacağım demeli..
Doğrusu çok üzüldüm ağabey,dedi diğer adam..ALLAH (CC)taksiratını affetsin ve tevbe nasip etsin..şu mereti de kursağından kessin..amin,amin.inşaALLAH…

Bu konuşmanın üstünden birkaç ay ancak geçmişti .iki arkadaş yine karşılaştılar..
Duydun mu Abdullah ağabey dedi genç adam..senin şu şerafeddin felç olmuş…
???
kim şerafeddin dedi diğeri..?..çoktan unutmuştu..Yahu ağabey anlatmıştın ya hani şu eskiden çok zengin olan…
Haa o mu ?..yapma yahu üzüldüm bak..,
Genç adam acı acı gülümsedi..Niye üzülüyorsun ki ağabey..Belki bu hastalık onun için hayırlıdır..,Belki Rabbimiz (cc) geçen gün onun için yaptığımız duayı kabul etmiştir ne dersin ?..
Nasıl yani,bilmece gibi konuşmasana Ahmed ?..
Ağabey Rabbimiz demiyor mu ‘’sizin şer zannettiğinizin altından hayır,hayır zannettiğinizin altından şer çıkarırım ALLAH (CC)bilir siz bilmezsiniz ‘’diye..
Evet,diyor..,
Sonra demiyor mu efendimiz (as)’’Birbirinize dua edin ,müslümanın ,Müslüman kardeşi için ettiği dua çok makbuldür’’ diye..
Diyor.?..

Ağabey diyorum ki geçen gün o kardeşimiz için ettiğimiz duayı kabul etti belki Rabbimiz..
Hastalandı evet,görünürde kötü bir durum..Ama günah işleyemiyor artık..Ve belki bu sayede biraz düşünecek vakti olur da şeytanla mücadele gücü bulur kendinde ..Hatta belli mi olur tevbe eder de ,Gafur-u Rahim olan rabbimiz belki affeder onu ha ne dersin..?..

Gözleri dolu dolu olmuştu Abdullah’ ın..Delikanlının bu hassasiyeti onu da etkilemişti..Nasıl da uğraşıyordu yalnızca bir kere gördüğü bir din kardeşi için..,
CEHENNEM’e girmesin diye nasıl da çırpınıyordu canı gönülden..
Tekrar inşaallah kardeşim dedi.,..ve bu iki adam kendilerini hiç tanımayan Müslüman kardeşlerinin tevbe edip,imanla Allah’ın huzuruna gitmesi için dua ettiler..
…..

Sela okunuyordu..Namazdan sonra saf tuttular mü’minler..ölenin adı okununca Abdullah ‘la ,Ahmet birbirlerine baktılar..şerafeddin’ di ölen..ve son anlarını anlatıyordu oğlu:’’önceleri dili tutulmuş,konuşamıyordu..son anda ne olduysa oldu ve dili çözüldü.,’’.Kelime-i şehadet’’ getirdi gözyaşları içinde.. oradakilerin şaşkın bakışları altında son sözleri şu oldu.’’Baba..,aç kollarını oğlun şerafeddin geliyor.. ..’’
Hıçkırıklarla ağlıyordu genç adam..daha fazla konuşamadı..herkes ağlıyordu..,Abdullah’la,Ahmet bir başka ağlıyordu..İmam helalık diledi.cemaat,merhuma hakkınızı helal ettiniz mi ?
Hep bir ağızdan helal olsun dediler.. ve cemaat hep bir ağızdan dua ettiler..ALLAH TAKSİRATINI AFFETSİN DİYE..(amin)

Konular