Şehveti Yenmek

Şehveti Yenmek

Hepinize sevgiler. Allah(cc)'ın rahmeti üzerinize olsun. Bir mücadelede zafer için öncelikle rakibi iyi bilmek gerekmektedir.
Burada, bu konunun mücadele edilmesi gereken bir şey olduğunu düşünerek, bir yardım bir çare arıyorsunuz. Ne güzel bir arayıştır bu "Sevgili Arkadaşlar Şu Gayretiniz Bile Yeter", siz ne güzel insanlarsınız.

(Allah'ım ben senin hoşuna gitmeyecek işlerden çoook korkarım, yanlışlarımı düzelt Rabbim, merhametliler merhametlisi affet, beni ve bu kardeşlerimi koru, hatalarımızı ört Rabbim.)

Bismillahirrahmanırrahim.
Haddim olmayarak bazı hakikatlere değineyim:
1- Düşman mıdır dost mudur?
- Düşman olsa şuan sizde bende olmazdık, Dost olsa, kötülüklerin ve cinayetlerin %60'ının sebebi bu olmazdı.

2- Rakibi tanıyalım.
- Peki nedir bu hal? Elbetteki sabredenler için mükafatını artıran(şükür gerktiren), sabredemeyen ve haddi aşanlar için de azablarını artıran(tövbe gerektiren) bir imtahan aracıdır. Günahın hemen ardından yapılan, kalbi pır pır ettiren, insana tarifsiz bir huzur ve mutluluk veren tövbe ne güzel bir tövebedir. Yeminler olsunki hakkıyla tövbe edenin tövbesini Allah kabul eder ve onu affeder. O merhametliler merhametlisidir, o çok bağışlayan ve çok affedendir, kullarını çok sevendir. Kesinlikle azab eden değildir, herkes kendi yaptığının karşılığını görecektir, insanın zalimliği kendine ettiği azabdan dolayıdır. Ancak Rabbimiz kullarını çok sevdiği için kendilerine zulmetmelerine de razı gelmez. Tövbe kapısını o gün gelip çatıncaya kadar hep açık tutar. Allah'ım bu nasıl bir merhamettir Allah'ım şu aciz beynim merhametini hakkıyla bilemiyor affet Allah'ım. Sana sonsuz şükürler olsun Allah'ım. Şu can bir anlık hoşnutluğun için bin kere milyon kere sonsuz kere feda olsun Allah'ım. Allah'ım bu yazıyı bana yazmayı nasib ettiğin gibi okuyanlarada anlamayı nasib et Allah'ım.
"Çok günahkarsın Allah'ın karşısına çıkmaya utanmalısın" diyerek, şeytan bizi çeldirmesin. Rabbimiz herşeye kolayca gücü yetendir en fena günahı işlesede bir kulunu affetmek istediğinde ona kim mani olabilir. O çok affedici, çok bağışlayan ve pek esirgeyendir.

3- Gücü nedir?
- En büyük gücünü, gerçekten çok aldatıcı olan şeytandan alır. Şeytan nefsin sınırsız ve hadsiz arzularını kullanarak bu işinde başarılı olmaya çalışır. Eğitilmediği için son derece vahşi bir durumda olan bir nefis söz konusu ise bu işi çok kolayca yapacaktır. Cahillik diğer bir yardımcısıdır. İyi eğitilmeden ehliyet almış birisi, gaza bastıkça arabanın hızlandığını ve bu hızın çok hoşuna gittiğini görür, gaza bastıkça hoşlanır; hoşlandıkça gaza basar, taki ölüm onu yakalayana kadar. Eğitimli kişinin hali hiç bunun gibi olur mu?

4- Zaafları nedir?
- Şükürler olsun ki, bu yenilmez bir rakip değildir. Alt edebilmek için düşmanı zayıflatmak gerekir. Elbette güçlü bir rakip ile mücadele, zayıf rakip ile mücadele gibi olmaz. Nasıl zayıflatabiliriz? Aç ve susuz kalarak (en güzeli oruçtur) çok az yiyerek ve içerek.

Allah hepimizi, günahlarını örtmeyi istediği ve imtahanlarında yardımcı olmayı istediği kullarının arasına katsın İnşallah.
Ne olur şu utanmaz şu cahil şu haddini bilmeyen şu aciz kula o güzel o temiz ağızınızla bir dua edin.
Hakkınızı helal edin selametle.

3 yorum

Şehveti Yenmek

Selamün Aleyküm.. Allah-u Teala ahir zamanda cümlemizin imanını ,nefsin ve şeytanın oyunlarına alet olmadan korumamızı ve ziyadeleştirmemizi nasip etsin. Sevgili Üstazım ve evlatları sayesinde çok erken yaşlarda hakikatlere ulaştım. Lakin gençlik çağının verdiği nefis azgınlığını kontrol edememekten kaynaklanan günahlar itikadımızı bozmasa da Yaradana layık bir kul, Resulullaha layık ümmet olmaktan uzaklaştırdı. Mevlama şükürler olsun ki tevbe kapısını tekrar bize açtı. Bunları yazmam da ki sebep; insanların hafife aldığı,gözün haramdan korunması konusundaki hassasiyettir. Nacizane olarak şunu belirteyim; gözünü haramdan sakınan diğer tüm kulluk vazifelerini huşu ve huzur içinde yerine getirebiliyor. Bakmamak için ne yapmak gerekir diyen arkadaşlara sadece şunu söyleyebilirim: Kalben istemek.....Allah_ü Zül Celal Hazretleri; Kuran-ı Kerim'in yoldaş olduğu, İki cihan güneşinin Şefaatçi olduğu kullarından eylesin...Allah'a emanet olun..

28.07.2008 - azimsila

Şehveti Yenmek

Teşekkürler.Selamlar sevgiler

09.07.2008 - rey2466

Şehveti Yenmek

cok zor bir konu secmissiniz...Allah (c.c.) cümle ümmet muhammedi bu afetten muafaza buyursun...

09.07.2008 - alaattin

Konular