Kanserden Koruyan 21 Altın Öğüt

[color=green]Yaşam tarzımızı değiştirerek kanserden büyük oranda korunulabileceğini belirten Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi’nden Dr. Tolga Evren, 21 altın öğütü şöyle sıralıyor:

Dr. Tolga Evren’e göre, aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir... 1) Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin.

2) Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren `light` hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin.

3) Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri diyetini uygulayın.

4) Bol taze sebze ve meyve yiyin

5) Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin.

6) Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin.

7) Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin. Mümkünse manda sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin.

8) Günde iki diş sarımsak veya 1 baş kuru soğan tüketin.

9) Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin

10) Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!)

11) Streslerden uzak durun

12) İyi uyuyun.

13) Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum.

14) D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın.

15) Yeteri derecede egzersiz yapın

16) Alkol kullanmayın

17) İşlenmiş soya ürünü yemeyin.

18) Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin. Turbo fırınlar da kullanılabilir.

19) Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen ihtiva eder.

20) Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin. Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir.

21) Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın.
[/color]

Konular