Gençlik Nasıl Değer Kazanır?

Gençliğin iksiri
Gözü keskin, sesi gür; kulakları hassas, dikkati yüksek… Çabuk anlar ve kesin konuşur. Hafızası kuvvetli; söylediğini ve söylenenleri unutmaz… Çabuk karar verir ve hemen hamle yapar; tuttuğunu koparır, vurdu mu hedef çöker… Taşı sıksa suyunu çıkarır… Yürüdü mü yollar dürülür… Başarılar onun için çantada keklik… Üstelik geç yorulur, çabuk dinlenir. Sevabı, en üst seviyeden kazanabilecek kuvvette, günahı en fazla işleyebilecek imkânda… Kısaca Allah’ın verdiği nimetleri en üst seviyede kullanabilir. Güçlü kuvvetli, dirayetli, muktedir…
Kim mi bu?
Genç…
Kâinat kendisi için yaratılmış olan varlığın genci…
Kim yanına almak istemez, kim yanında görmek istemez böyle bir gücü, böyle bir cevheri…
Dünyadaki bütün fikirler, dinler, inanışlar, akımlar, ideolojiler, felsefeler, kurumlar, kuruluşlar onu kazanmaya çalışır… İlk hedef kitle, hepsi için gençlik… Yaşasın gençlik!.. Cemiyetin en güçlüleri yanımızda!.. Zafere çabuk ulaşılacak… Yarın, peşin olarak bugünden kazanılacak… Üstelik, muhalefetlerinden kurtulmak bile başlı başına bir kazançken…
Bütün fikir ve düşünce akımları, inanç sistemleri; gençlere, gençliğe şirin görünmek için ellerinden geleni yaparlar… Ne varsa sende var, herşey sana emanet! Sensin, emanet edilmeye lâyık olan! Sen olmasan halimiz nice olur? Bu yüce dava senin omuzlarında yükselecek; sana ne mutlu! Sen her övgüye ve her ödüle lâyıksın!.. Böyle diyerek gençlere (tabirimi mazur görün) yaltaklanırlar…
Biri hariç…
İslâm…
Gençlere, şirin görünmek bir yana, hesaptan bahseder… İslâm; verilen bu devletin, her gence hesabının sorulacağını belirtir… Genci; kuvvetini hangi yolda harcaması gerektiği üzerinde; nelerden, nerelerden ve kimlerden uzak durması ve neleri, nereleri ve kimleri sevmesi gerektiği üzerinde düşünmeye davet eder… Düşünmeye ve emredildiği gibi yaşamaya… Sadece İslâm; insanı kendisiyle hesaplaşmaya davet edebilir. İslâm’ın dışındakilerse; kendilerinin hiçbir dahli olmadan meccanen ele geçirilmiş bu harika imkân sayesinde bâtıl dâvalarına fayda devşirme hevesindedirler sadece… Hiçbir şey sarfetmeden birkaç şatafatlı sözle kazanılmış güçlü kuvvetli köleler…
İslâm, düşünmeye davet ediyor; diğerleri faydalanmak istiyor. Hakla batılı ayırdetmede bundan alâ mihenk taşı mı olur?
Diğerlerinin zaten gence verebileceği bir şey yok. Şairin, “kendisi muhtac-ı himmet bir dede / nerde kaldı, gayriye himmet ede” dediği gibi, kendileri gençliğe muhtaç... Eğer İslâm’ın da, bütün söyleyip söyleyeceği “gençliğini iyi yolda kullan yoksa halin haraptır”dan ibaretse eyvah… En “deli kanlı” zamanında yalnız bırakılan insana eyvah!..

5 yorum

Ynt: Gençlik Nasıl Değer Kazanır?

[quote]öss ye hazırlanan birisi için daha erken değilmi bunu söylemek ??[/quote]

yine öss yine össss ..... :D
bizden geçti derken şunu kastediyorum....bizde bu özellikler olsa bile işe yaramadıktan, boş işlere harcadıktan sonra önemi yok demek istedim...

09.03.2009 - beyaz.nur

Ynt: Gençlik Nasıl Değer Kazanır?

[quote=beyaz.nur ]
bizden geçti artık...
Allah bu zamnda gençlere yardım etsin inş çok zor bişi :(

[/quote]
bizden geçti derken ???
öss ye hazırlanan birisi için daha erken değilmi bunu söylemek ??

07.03.2009 - hhmercan

Ynt: Gençlik Nasıl Değer Kazanır?

Genç; Allah Rızası için Bilal gibi bedeni sıcak kumlara serip Allah birdir demektir.
Genç; Allah aşkıyla yanıp Sümeyye misali vücudundan akan kan ile sap sarı çölün üzerine Lailahe illallah yazabilmektir.
Genç; Adamlık Âdemlikten başlar düsturunu kendine ilke edinmektir.
Genç; Hakkı Hak bilip Hak yolunda mücadele vermek, Batılı Batıl bilip Batılı yok etmek için mücadele vermektir.

Gençliğin öneminin arttığı bu günlerde elbette ki Gençlik namına bir şeyler yazarak azda olsa Hakikati görmelerine vesile olmamız lazım gelir diyerek kalemimizi elimize aldık.

Öncelikle Genç nedir diye kendimize sorduğumuz zaman verilebilecek en güzel cevaplardan bir tanesi davası ve idealleri uğruna fedakârlık yapabilendir cevabıdır. Burada davası ve idealinden kastımız gencin Allah rızası için mücadele verip Onun peşinden giderek Onun davasını savunmasıdır ki yıllar yılı bu ülke üzerinde yaşamış gençler her daim Hakkın Rızası için çalışmıştır.

Öyle ki bu gençlik yok zamanda küllerinden dirilerek Çanakkale de destan yazan Seyyid Çavuş Olmuş, Maraş’ta benim bacımın iffetini kimse ayaklar altına alamaz diyerek Maraş’ta şanlı direnişi başlatan Sütçü İmam olmuştur.

Burada Sütçü imamdan kastımız yaş itibari ile büyük olsada yukarıda belirttiğimiz gibi davası ve ideali olan insan gençtir lafzının geneli kabul etmesidir.

Yıllar yılı bu gençliği alt edemeyen dış güçler bugünde ülkemiz gençliği üzerinde ciddi manada bir oyun oynanmaktadır. Anadolu üzerinde yaşamış ve Osmanlı torunları olan evlatlarımızın hassasiyetini bilen dış mihraklar gençliğimizi benliğinden uzaklaştırıp asimile etmenin mücadelesi içine girmişlerdir.

Bunun içinde;
a)Sapkın fikirler oluşturarak gençliğimizi kendi Dininden uzaklaştırarak
b)TV programları ve sinemalar ile gençliğimizi örf ve adetlerinden uzaklaştırarak
c)Bağımlılık yapan maddeleri okul önlerine dahi sokarak gençliğimizi bozarak

Bu maddeler daha fazla uzatılarak kitap haline getirilebilir. Fakat saymış olduğumuz üç madde öncelikli dikkat edilmesi gereken konulardır ki maalesef ülke olarak gereken hassasiyeti ne kadar gösterdiğimiz ortadadır.
Bu milletin mayası sağlamdır. Allah’ın izni ile yukarıda da belirttiğimiz gibi yok zamanda ortaya çıkmış bu gençliği yeniden kurtarmak ve hak ettiği şerefli yere koymak işin mahiyetini bilen Müslümanların işidir.
Muhterem Erbakan Hocamızın dediği gibi bir ülkenin gücü ne silahıdır ne topudur ne tüfeğidir. Bir milletin asıl gücü İmanlı Evlatlarıdır.
Gençliğimiz bizim her şeyimizdir. Zamanı geldiğinde kullandığımız tüfeğimiz, zamanı geldiğinde kullandığımız silahımızdır.
Silahımızı en mükemmel şekilde temizleyip bakımını yapmamız lazım. Çünkü gün olur savaş meydanında silahın teklemesi durumunda yapacak hiç bir şey kalmaz.
Gelin gençliğimizin üzerine düşelim ve yeniden şuurlanmalarına vesile olacak çalışmalar sergileyelim.
Rabbim bizleri kâmil manada çalışan kullarından eylesin inşallah..

[b]enes arslan[/b]

07.03.2009 - genç mücahide

Ynt: Gençlik Nasıl Değer Kazanır?

[quote]Gözü keskin, sesi gür; kulakları hassas, dikkati yüksek… Çabuk anlar ve kesin konuşur. Hafızası kuvvetli; söylediğini ve söylenenleri unutmaz… Çabuk karar verir ve hemen hamle yapar; tuttuğunu koparır, vurdu mu hedef çöker… Taşı sıksa suyunu çıkarır… Yürüdü mü yollar dürülür… Başarılar onun için çantada keklik… Üstelik geç yorulur, çabuk dinlenir. Sevabı, en üst seviyeden kazanabilecek kuvvette, günahı en fazla işleyebilecek imkânda… Kısaca Allah’ın verdiği nimetleri en üst seviyede kullanabilir. Güçlü kuvvetli, dirayetli, muktedir…
[/quote]

bizden geçti artık...
Allah bu zamnda gençlere yardım etsin inş çok zor bişi :(

07.03.2009 - beyaz.nur

Ynt: Gençlik Nasıl Değer Kazanır?

En “deli kanlı” zamanında yalnız bırakılan insana eyvah!..
turab..bu yazı da çok anlamlıydı.sağolasın.haydi o zaman,gençlerimizin ellerinden tutalım.Rabbim bizleri insanlara hidayet vesilesi kılsın.

25.11.2008 - abdullah_

Konular