BİRKAÇ SAĞLIK SIRRI

[color=darkblue]BİRKAÇ SAĞLIK SIRRI

Güne 1 bardak su içerek başlayıp, o gün 2-2,5 litre su tüketmeye çalışın!
Mevsiminde sebze ve meyveyi en az birkaç defa tüketin!
Çocuğa sütü, büyüğe yoğurdu sofradan eksik etmeyin!
Hasta olmadan, şifalı bitkilerle direncinizi kuvvetlendirin!
Evde; nane, ıhlamur, adaçayı, kekik, kuşburnu, fesleğen, zencefil, çörekotu, günlük, yeşil çay, soğan ve sarım-sağı her zaman bulundurun!
Soğan, tere, maydanoz, nane, dereotu, roka, fesleğen gibi yeşillikleri fazla tüketin!
Salatanızı mümkün olduğu kadar çok çeşitten yapın!
Hazır çorbalar yerine kendi çorbanızı tercih edin!
Evde yapılan domates salçasını tercih edin!
Katkı maddeleri ile yapılan gıdaları, mevsim dışı sebze ve meyveleri fazla tüketmeyin!
Günlük 3-4 adet badem, ceviz veya fındık alın!
Haftada en az 2 defa bakliyat ve balık yemeye çalışın!
Sıcak yemek için toprak, çelik ve cam kapları tercih edin!
Kışın portakal, limon, greyfurt, mandalina ve kuşburnu tüketimini artırın!
Kışın güne pekmez içerek başlayın!
Zihinle çalışıyorsanız biraz kuru üzüm yiyin!
Kepekli ekmeği tercih edin!
Sabahları 20 dakika derin nefes alıp vermeye çalışın!
Sabahları oda veya iş yerinizi 5 dakika havalandırın!
Günlük 30 dakika tempolu olarak yürüyün!
Sigara ve alkolden uzak olun!
Gece ortamının karanlık olması, yorgunlukta öğleyin kısa bir uyku iyi gelir!
Fırsat buldukça toprağa çıplak ayakla basın!
Vücudunuzu çok üşütmemeye çalışın!
Kahvaltı masanızda balı her daim bulundurun!
Yağ tercihinizi zeytinyağından yana kullanın!
Kahvaltın tam, öğlen orta, akşamın hafif yemek olsun!
Tuz ve şekeri ölçülü alın!
Margarini fazla kullanmamak; cilde, kalbe ve damara verdiğiniz en büyük ödüldür!
Günde bir elma, bir havuç vücutta harikalar yapar!
Güne 1 bardak su içerek başlayıp, o gün 2-2,5 litre su tüketmeye çalışın!
Mevsiminde sebze ve meyveyi en az birkaç defa tüketin!
Çocuğa sütü, büyüğe yoğurdu sofradan eksik etmeyin!
Hasta olmadan, şifalı bitkilerle direncinizi kuvvetlendirin!
Evde; nane, ıhlamur, adaçayı, kekik, kuşburnu, fesleğen, zencefil, çörekotu, günlük, yeşil çay, soğan ve sarım-sağı her zaman bulundurun!
Soğan, tere, maydanoz, nane, dereotu, roka, fesleğen gibi yeşillikleri fazla tüketin!
Salatanızı mümkün olduğu kadar çok çeşitten yapın!
Hazır çorbalar yerine kendi çorbanızı tercih edin!
Evde yapılan domates salçasını tercih edin!
Katkı maddeleri ile yapılan gıdaları, mevsim dışı sebze ve meyveleri fazla tüketmeyin!
Günlük 3-4 adet badem, ceviz veya fındık alın!
Haftada en az 2 defa bakliyat ve balık yemeye çalışın!
Sıcak yemek için toprak, çelik ve cam kapları tercih edin!
Kışın portakal, limon, greyfurt, mandalina ve kuşburnu tüketimini artırın!
Kışın güne pekmez içerek başlayın!
Zihinle çalışıyorsanız biraz kuru üzüm yiyin!
Kepekli ekmeği tercih edin!
Sabahları 20 dakika derin nefes alıp vermeye çalışın!
Sabahları oda veya iş yerinizi 5 dakika havalandırın!
Günlük 30 dakika tempolu olarak yürüyün!
Sigara ve alkolden uzak olun!
Gece ortamının karanlık olması, yorgunlukta öğleyin kısa bir uyku iyi gelir!
Fırsat buldukça toprağa çıplak ayakla basın!
Vücudunuzu çok üşütmemeye çalışın!
Kahvaltı masanızda balı her daim bulundurun!
Yağ tercihinizi zeytinyağından yana kullanın!
Kahvaltın tam, öğlen orta, akşamın hafif yemek olsun!
Tuz ve şekeri ölçülü alın!
Margarini fazla kullanmamak; cilde, kalbe ve damara verdiğiniz en büyük ödüldür!
Günde bir elma, bir havuç vücutta harikalar yapar!
[url]www.turktakvim.com/[/url][/color]

Konular