En üstün insanlar

[color=darkblue]En üstün insanlar



Sual: Eshab-ı kiram, diğer ümmetlerdeki evliyadan, Eshab-ı Kehf’ten ve Hazret-i Meryem’den, Hazret-i Âsiye’den de mi üstündür?

CEVAP

Evet, üstündür. Bir hadis-i şerif meali:

(Eshabım, cin ve insanların hepsinden üstündür.) [Bezzar]

Bazı istisnalar vardır. Mesela Hazret-i Mehdi, Eshab-ı kiramdan olmadığı halde üstün bir zattır. İki hadis-i şerif meali şöyledir:

(Bir ümmet ki, başında ben, sonunda Meryem oğlu İsa ve ortasında da ehl-i beytimden Mehdi varken nasıl helak olur?) [Hâkim, İ.Asakir]

(Eshab-ı Kehf, Mehdi’nin yardımcıları olacaktır.) [İ.Süyuti]

Hazret-i Meryem ve Hazret-i Asiye, başka ümmetlerden olduğu halde, Eshab-ı kiram gibi üstündür. Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:

(Cennet kadınların en üstünü Hüveylid’in kızı Hatice, Muhammed’in kızı Fatıma, İmran’ın kızı Meryem ve Müzahim’in kızı Âsiye’dir.) [İ. Ahmed, Taberani, Hâkim]



Yüz şehit sevabı için



Sual: Müslümanlar arasında çeşitli ayrılıklar çıkacağını Peygamberimiz bildirmiş midir?

CEVAP

Evet, bildirmiştir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

(Ümmetim, 73 fırkaya ayrılacaktır. Bunlardan 72’si, Cehenneme gidecek, yalnız bir fırka kurtulacaktır. Cehennemden kurtulacak olan tek fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir.) [Tirmizi, İbni Mace]

İslamiyet’in dışına çıkıldığı zaman, Ehl-i sünnet âlimlerinin yolunda olanlara, kıyamette yüz şehit sevabı verilecektir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

(Fitne fesat yayıldığı zaman, sünnetime yapışana yüz şehid sevabı verilir!) [Hâkim]

Çünkü fitne fesat zamanında İslamiyet’e uymak, kâfirlerle savaşmak gibi güç olacaktır. Böyle güç bir zamanda sünnete yapışmak da, ancak Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarına dört elle sarılmakla mümkün olur.

[url]www.hakikatkitabevi.com[/url] adresindeki kitaplar, bu kıymetli kitapların doğru tercümeleridir.





Dinimiz İslam Mail Grubu

[/color]

1 yorum

En üstün insanlar

Allah Peygambirimizin sünnetinden ayirmasin

16.01.2008 - talib

Konular