" gaye-i hayal "

[size=18px][color=blue]hocam her insanın bir gayeli hayali vardır.kimi için okuyup öğretmen olmak kimi mühendis kimi doktor kimi insanlık için hizmet...fakat ben kendime bunu soruyorum cevap bulamıyorum.sanki günü birlik yasıyor gibiyim...ne yapmam lazım? kendinize iyi bakın.
Selam ve dua ile...

mbozdag:
İnsan hedefsiz kalırsa, nefsinin çevresinde dolaşmaya ve çirkin bir kısım zevk istekleriyle boğuşmaya başlar.

Her canlının bir var oluş gayesi vardır ve hayatı boyunca bunu gerçekleştirir. Arı bal yapar tauk yumurta yapar vs.

Sizin hedefinizi de siz kendiniz belirleyeceksiniz.

Öncelikli ve en temel amacımız hayata geliş gayemize uyun yaşamaktır. Geliş gayemiz Allahı tanımak, sevmek, rızasına uygun bir ahlaklı yaşayıp ebedi mutluluğu kazanmaktır. Bunu başarmak yaşama gerekçesinin yüzde doksan dokuzunu başarmak sayılır. Geriye kalan yüzde bir, sadece hayata tutunmakla ilgili olan, meslek aile, evlilik para kazanma gibi boyutlardır.

Yapmanız gereken bu temel amaç çerçevesinde önce neler yapacağınızı öğrenmek için ilim yolculuğuna çıkmaktır. İlim oylculuğu bol bol okumaktan, hikmetli sohbetleri can kulağıyla dinlemekten, düşünmekten ve tefekkürden geçer.

Bu yazdıklarımı yaparsanız ne yapmanız gerektiğini tüm detaylarına kadar adım adım öğrenirsiniz.

Ben size sorayım mesela... Yüksek ahlak hangi kişilik özelliklerini içeriyor. Bunları sayabilir ve nasıl geliştirebileceklerini belirtebilir misiniz? Sonra da bunların tümünü kendi hayatınızda geliştirdiinizi söyleyebilir misiniz? Bu sorulara cevabınız tatmin eidci olunca başka sorular gelir....

Başarılar diliyorum.
[url]www.yetenek.com/[/url][/color][/size]

Konular