3 bin çocuğumuza, Hıristiyanlık baskısı

Almanya’da Ayşe Yaman’ın kızına ulaşmak için verdiği mücadele dehşet verici bir gerçeği ortaya çıkardı

3 bin çocuğumuza, Hıristiyanlık baskısı

Mahkeme kararıyla Müslüman olarak yaşayamayacağına karar verilen ve 9 aydır gösterilmeyen Ayşe Yaman’ın kızı verildiği katolik aile tarafından kiliseye götürülüyor. Anne Yaman’ın eski milletvekili Turhan Çömez ve avukatları aracılığıyla yaptığı girişimler, Almanya’da yaklaşık 3 bin Türk asıllı çocuğun kızı Elif Yaman gibi hukuk dışı yöntemlerle ailelerinden koparılarak Hıristiyan olmaya zorlandığını gün yüzüne çıkardı.

Mustafa Canbey
Almanya’nın Gelsenkirchen Kenti’nde Gençlik Dairesi’nin elinden aldığı kızına ulaşmak için çaba harcayan anne Ayşe Yaman, Turhan Çömez’den yardım istedi. Almanya’nın Gelsenkirchen Kenti’nde yaşayan anne Ayşe Yaman, psikolojik sorunları olduğu gerekçesi ile elinden alınan kızı Elif Yaman için kapı kapı dolaşıp çare arıyor.

Kızının 9 aydır kendisine gösterilmediğini anlatan acılı anne, “Ben Müslüman’ım, inançlıyım, çocuğumun da Müslüman olarak yetişmesini istiyorum. Ama Katolik bir aileye vermişler ve kiliseye götürmeye başlamışlar. Bana da kesin olarak göstermiyorlar. Bu bir insanlık ayıbı, yavruma lütfen sahip çıkın” diye feryat etti.

Bunun adı asimilasyondur
Kızıyla yaşadığı bir tartışma sonrasında ona vurduğu için gençlik dairesinin çocuğunu elinden alındığını belirten Yaman, kendisine yardım edilmesini bekliyor. İki avukat, bazı sivil toplum örgütü üyeleri ve Almanya Türk Toplumu temsilcileri ile birlikte anne Ayşe Yaman’la Bochum’da görüşen Turhan Çömez de, “Ortada üzüntü verici bir olay var. Burada asıl sorun Elif Yaman’ın annesinden alınması değil. Mahkeme kararı ile Müslüman olamayacağına hüküm verilmesi. Alman mahkemeleri Elif’in Müslüman olarak hayatına devam etmemesi gerektiğine hükmetmişler. Bu insan haklarına aykırı bir tutum. Ve Elif halen koyu Katolik bir ailenin yanında Hıristiyan anlayışa göre yetiştiriliyor. Bu Almanya’nın asimilasyon politikasının bir ürünüdür” diyerek tepki gösterdi.

3 bin çocuk tehlike altında
Almanya Başkonsolosu Asım Temizgil ile görüştüğünü ifade eden Çömez, “Başkonsolos, buna benzer pek çok vakanın kendilerine bildirildiğini söyledi. Görüştüğüm avukatlar bu durumda olan 3 bin Türk çocuğunun olduğunu söylediler. Türkiye’nin bu duruma bir an önce eğilmesi ve derhal bir çözüm bulması gerek. Anne Ayşe Yaman’dan bir dilekçe aldım. Kızının, T.C. vatandaşı olduğunu ve Türkiye’nin vatandaşına sahip çıkması gerektiğini söylüyor. Devlet Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’ya ulaştıracağım. Bu yavrunun Almanya’dan resmen istenip, Türkiye’de kendi değerlerimize göre yetiştirilmesinin sağlanması gerek. Ayrıca bu durumda olan 3 bin civarındaki yavrunun da akıbetinin araştırılması şart. Türkiye, Elif’ine, Almanya’nın tecavüze yeltenen Marcos’una sahip çıktığından daha fazla ilgi göstermeli” dedi.

1 yorum

3 bin çocuğumuza, Hıristiyanlık baskısı

yüzyillari icine alacak ciddi bir kültürel asimilasyon sözkonusu..

görelim mevlam neyler..

05.12.2007 - vefali

Konular