Can alan melek nicin azrail aleyhisselamdir?

Can alan melek nicin azrail aleyhisselamdir?
Hepimiz biliyoruzki ilk insan olan adem a.s topraktan yaratilmistir.Adem babamiz yaratilmadan önce h.z. (c.c) Cebrail a.s ´i göndererek dünyadan toprak getirmesini istedi.H.z.Cebrail adem a.s.´in yaratilacagi topragi alacagi zaman toprak ona yalvardi:
Ne olur benden alma.Cünkü benden yaratilacak olan insandan cogalacak olanlardan bir kismi,Allaha isyan edip cehenneme gidecekler.Bir parcamin cehenneme gitmesini istemem.Ne olur benden bir sey alma.
Bunun üzerine Cebrail a.s toprak almadan geri döndü.
H.z. bu sefer H.z.mikaili gönderdi.Toprak mikail.a.s.´a da yalvardi,o da almadan geri döndü.Ücüncü olarak Allahu teala israfil a.s.´i gönderdi.Toprak ona da yalvardi.Oda almadan geri dönmek mecburiyetinde kaldi.Allahu teala h.z.son olarak azrail.a.s.´i gönderdi.Toprak ona da yalvardiysada azrail a.s. dinlemedi ve topragi aldi ve h.z.adem o topraktan yaratildi
teala h.z.azrail a.s.´a buyurduki:
EY AZRAIL!MADEM ADEM´IN YARATILACAGI TOPRAGI SEN GETIRDIN,ADEMOGLUNUN CANINI ALMA VAZIFESINI DE SANA VERIYORUM.
Azrail a.s.bunun üzerine:
YA RABBI!INSANLARIN HEPSI BANA DÜSMAN OLUR.BENDEN NEFRET EDERLER,dedi h.z. buyurduki:
EY AZRAIL!MERAK ETME.BEN CESITLI HASTALIKLAR KAZALAR YARATACAGIM.INSANLAR O VESILEYLE ÖLECEKLER.ONLARIN CANLARINI HEP SEN ALDIGIN HALDE,ONLAR SENI HIC DÜSÜNMEYECEKLER.FALAN HASTALIKTAN ÖLDÜ,FALAN KAZADA ÖLDÜ ,diye konusacaklar ve seni kimse suclamayacak.

Konular