pkk ya karsilik israil

Yavas yavas erdogan in ABD ziyaretinin kapsami anlasiliyor.

Son günlerde güneydogu konusuyla birlikte baska meselelerin bu konu etrafinda yogunlastigini görüyoruz.


Perez ve abbasin anakara da biraraya gelmeleri ve hic bir halki müslüman ülkeye "nasip" olmamis olan, bir israil yetkilisine mecliste konusma hakkinin taninmis olmasi, tarihi bir dönüm noktasi olmaya aday bir gelismedir.

Türkiyenin islam ülkelerindeki imajinin son yillarda hizla artmis olmasi, iran-suriye ve türkiye üclüsünün pkk ve kürdistan konusunda dayanismaya girmeleri ve böylece ABD nin BOP eksenli yapilanma karsisinda bir engel teskil etmesi hem israil, hem ABD ve hemde batili ülkeler acisindan kabul edilir bir durum degildir.

Bu sürec Batili sömürgecilerin uzun vadeli hic mi hic isine gelememektedir ve bunu bir sekliyle sekteye ugratmanin yolu bulunmalidir.

Türkiye-Israil isbirligi türkiyenin Islam ülkeleriyle gelisen kaynasma sürecini bozmaya yöneliktir.

Bu oyun icin binlerce filistinlilin kanina girmis ve bir zamanlar uluslararasi terörist olarak aranan perez in secilmis olmasi ve TBMM de konusturulmasi tesadüfi bir gelisme degil, ortdoguda ki olumlu gelisime agir bir darbe vurma operasyonudur.

Koca bir Islam cografyasinda kusatilmis olan israil kendince bu yalnizligini bitirecek müttefikler aramakta, kendi lehine sonuclanacak her girisimi degerlendirmektedir.

Ayrica bu ziyaretin bu sekliyle vukuati ve sonra gürcistan yönetiminin (Her ne hikmet ise ) Türkiyeye rusya ile kendileri arasinda arabuluculuk yapmasi cagrisi alisilagelmisin disinda yep yeni bir tablodur.

Benim gözlemime göre olay sudur ;

Erdogan ABD ziyaretinden bir paketle ayrilmistir.

Bu Paketin icerigi daha henüz tüm olarak aciga cikmamissa da sunu ihtiva ettigine inaniyorum.

ABD nin pkk meselesini cözmesine mukabil Türkiye israilin elini güclendirecektir. Ayrica Gürcistan, ermenistan ve kibris konusunda bazi rolleri kabul edecektir.

Suud kralinin ziyareti ise perez ziyaretine bir nebze mesruiyet vermeye, veya havayi yumsatmaya yöneliktir.

Yakinda ermenistanla olan sinir sorunumuz cözülebilir. Onlarla ticari ve askeri bir takim anlasmalar gündeme gelebilir.

Bununla amaclanan, ermenistan ve gürcistani rusyaya karsi güclendirmek ve rusyanin ortadogu meselesine müdahil olmasini engellemektir.
Bilindigi gibi Rusya Irak, lübnan ve iran a silah ve lojistik yardim saglamaktadir. Bu durum ABD yi
rahatsiz etmektedir.

Ayrica bu girisimle türkiye-Rusya yakinlasmasi yara almis olacaktir ki bu da ABD nin cikaralari
yönündedir.

pkk meselesi ise simdilik türkiyeye tehdit olusturmayack bir mihraka cekilecektir. Ama asla temamen cözümlenmeyecektir.

Zira pkk abd nin kürdistan projesinin bir garantörüdür.

KIYAM

19 yorum

pkk ya karsilik israil

kardesim, polemik dedigin seyi simdi sen yaptin...bir konuda görüs alis verisinde bulunuyoruz... yok eger ille senin dediklerinden baska türlü düsünmek imanimiza zarar verecekse onu önceden bildirmelisin... DIKKAT BU KONUDA GÖRÜS BILDIRMEK YOK BU SON SÖZDÜR diye falan...

19.11.2007 - alaattin

pkk ya karsilik israil

Sevgili kardeslerim

ALLAH(cc) in dini hakkinda yazistigimizi unutmayin.

Burda yazip cizdiklerimizin virgülüne varincaya dek hesabinin sorulacagini da unutmayin.

Din konusunda polemik mi yapiyorsunuz ?

ALLAH(cc) cümlemizi imanla hasrolanlardan eylesin

AMIN

19.11.2007 - KIYAM

pkk ya karsilik israil

[quote="alaattin"]kardesim kiyam, kiyama iyi kalkmissinda insallah bu düsüncede selamete erersin, tabi ben oldukca kuskuluyum...

kardesimiz keceemrenin dedigi gibi meselenin basindan baslarsan ayagin yere biraz daha saglam basar, su an okadar yukaridasinki ayakkabi numaran görülmüyor :wink:[/quote]

:)

17.11.2007 - keceemre

pkk ya karsilik israil

ben resime sadece misafirverperlik gözüyle baktım:)

17.11.2007 - su misali

pkk ya karsilik israil

kardesim kiyam, kiyama iyi kalkmissinda insallah bu düsüncede selamete erersin, tabi ben oldukca kuskuluyum...

kardesimiz keceemrenin dedigi gibi meselenin basindan baslarsan ayagin yere biraz daha saglam basar, su an okadar yukaridasinki ayakkabi numaran görülmüyor :wink:

16.11.2007 - alaattin

pkk ya karsilik israil

O zaman ben sana tek soru sorayım nerde yaşıyosun büyük olasılıkla Türkiyede Türkiye islam devletimidir hayır peki ya şeriast varmıdır hayır e ozaman senin sopylediklerinden yola çıkarak bunların en başta olması gereken şeyler olduğunu soylüyorum ama siz erdoğandan girdiniz maalesef benim islam hakkında bilgisiz olduğumu soylemeye kadar geldiniz soyle ozaman baştan bozukluk olan birşeyi neden baştan eleştirmiyosundan ortalardan eleştirmey başlıyosun benim soylediklerim benim şeriatı savunuyorum veya savunmuyorumu yansıtmaz ban sadece içselleştirdim olayı vede son söz olarak yazınız gayet güzel ve anlamlı v benim anladığım şekilde ama son sozlerinizdeki suçlamalarınızı Allaha havale ediyorum zira en iyisini Allah bilir...Olay su şekilde aslında sen sn erdoğan ve hükümeti beğenmiyorsun ben ise suan bunlar en iyisi diyorum tabi bunlardan iyisi gelene kadar senin fikrinde değişmez benim fikrimde ama olayı başka yerlere çekmeyelim bilgisiz filan diye ben sadece fikirlerimi soyledim Akıl fikir bilim diyincede Elhamdülillah ban yetiyor :wink:

16.11.2007 - keceemre

pkk ya karsilik israil

son cümlede bir düsüklük olmus.

Özür dilerim.

16.11.2007 - KIYAM

pkk ya karsilik israil

Sevgili keceemre kardesim

Yazdiklarinizdan sizin bu konular hakkinda ISLAM odakli bir arastirmanizin olmadigini görüyorum.

Mesele yazdiklariniz kadar yüzeysel bir mesele degildir.

Herseyden önce IMAN meselesidir !

Islamin ana kodeksi Herseyde ALLAH(cc) i birlemektir.

Müslümanlarin maslahat ve cikarlari herseyden önce Kuran ve sünnete uymaktan gecer.

Bu iki kaynaga aykiri olan her sey bizim zararimiza dir. Bunu anlayalim veya anlmayalim, farketmez !

Zira bazi olaylari biz lehimize olduguna hükmederiz, halbuki zamanla onlarin aleyhimize oldugu ortaya cikar. Yine Bazi seylerin aleyhimize olduguna inanir ve onlari yapmaktan kacariz. Halbuki zamanla onlarin dogru oldugu ortaya cikar.

Neyin dogru, neyin yanlis oldugunu biz degil, ALLAH(cc) bilir. Zaten Islamin gelis sebebi de budur.

Islama uygunluk noktasinda NAMAZ konusuna nasil yaklasiyorsak, ayni inceligi SIYASET konusunda da göstermemiz lagzim. ZIra Islam Din ile siyaset arasinda bir fark gözetmez. Her iki alanda islamin kapsam alanindadir.

O halde Yönetimin yaptiklarini da ISLAM a uygunluk noktasinda tipki namaz da oldugu gibi ölcüp bicmemiz bizim imanimizin bir geregidir.

Bu Iki kaynak istisnasiz tüm yasam alanimizi kapsadigi gibi, cikmis ve cikacak tüm sorunlarin kendileriyle cözümlendigi yegane ,tek merci, kaynak ve refaransimizdir.

Mevcut sartlar ve icinde bulunulan durumlar Düsüncemizin kaynagini degil, konusunu olustururlar. Bir Baska tabirle, bizler tüm sorunlarimizi Islamin bize verdigi IMAN -AMEL bütünlügü icinde cözümlemek durumundayiz.

Zira Kuran bizlere aramizdaki cikan sorun ve ihtilaflari istisnasiz olarak ALLAH(cc) ve RESULÜ(sav) ne götürmemizi, onlarin verdigi hükme de icimizde hic bir SIKINTI duymaksizin teslim olmamizi emrediyor.

Süphesiz bu konulari iyi analamaniz icin sizde bunun altyapisi olmali.

Fakat yaziniza bakarak malesef bunun sizde olmadigini görüyorum.

Bundan yola cikarak sizlere haddim olmayarak bu konulara detailli bir sekilde incelemenizi tavsiye ediyorum.

Sevgilerimle
Bir insanin veya devletin icraatlarina ve icinde bulundugu duruma mesruiyet ve gecerlilik kazandiran yegane kaynak ISLAM dir.

Sizlerin

16.11.2007 - KIYAM

pkk ya karsilik israil

[quote="alaattin"][quote="su misali"][quote]yanliz beni kralin yaninda cb ve bb cekildikleri fotograf rahatsiz etti bunuda ayrica belirtmek isterim... [/quote]

sebebini sorsam :roll:[/quote]

bende soruya soruyla cevap vereyim, o manzaradan sen rahatsiz olmadinmi...

sanki büyük bir adam iki yanina iki cocuk almis gibi duruyor... oysa kralin türkiyedeki muhatabi cb dir ...

farkindaysaniz, rte bus görüsmesinde el hareketlerine ayak hareketlerine cok özen gösteriliyor ...[/quote]

BENİMDE HOŞUMA HİÇ GİTMEDİ İYİBİR AYRINTIYDI AMA BENCE ORADA MİSAFİR BAŞBAKAN VE C.B 'NI GİBİYDİ ÇÜNKÜ KRAL HEDİYE TAKSİM ETTİ VE KRAL ARKASINDA ATATÜRK RESMİ DEĞİL KENDİ RESMİ VARDI BENCE ORASI ELÇİLİK OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

16.11.2007 - keceemre

pkk ya karsilik israil

[quote="KIYAM"]Ben olaylarin mütaala ediyorum. Erdogani kötülemek veya temize cikarmak gibi bir derdim yok.

Eger yazdiklarim vakaya mutabiksa elbette bunlari yapanlar sucludur. Yok degil se o zaman hangi noktada yanildigimi yazarsiniz ve varsa bir yanilgim özür dilerim.

Perez in müslüman katili oldugu ve hic bir müslümanin böyle bir insanla dostluk kuramayacagini söylemem eger gercek disi bir tesbit ise, burda ben degil siz kendinizi sorgulamaniz lagzim.

Daha iyisi veya kötünün iyisi gibi yaklasimlar, hak ile batilin acik ve secik olarak önümüzde durmasi gercegi yaninda hic bir degeri olmayab bos laflardir.

Kimlerle dostlugun haram oldugunu, bagli kalamiz ve reddetmemiz gereken hudutlarin neler oldugunu kuran apacik bize bildirmistir.

ALLAH(cc) ve Resulü bir konuda hüküm vermisse hic bir müslümanin ona tabi olup olmama noktasinda muhayyerliginin olmadigini bizzat Kuran bize bildiriyor.

Siyaset, ibadet, ahlak, muamalat ve okumabt gibi seri hükümlere tabi bir alandir. O aHalde nasil ki ibadetlerimizi Allah (cc) ve Resulünden aliyorsak Siyasete dair helal ve haramlari da ayni kaynaktan alma zorunlulugumuz var.

Aksi takdirde Allah in hükümlerinin bazilarini almis bazilarini almamis oluruz ki, eger sahini tarafindan bilincli yapilirsa küfre, bilinciz yapilirsa harama girilmis olur.

Lütfen Islam konusunda daha titiz olalim. Bu Din bizim babamizin tarlasi degil ki her önüne gelen iyiyi ve kötüyü kendi anlayisina göre belirlesin.

Saygilarimla[/quote]


Kardeşim nerde yaşıyosun uzayda mı yoksa marsda mı Kuran elbette bize kimle dost olunacağını demiştir o zamn sen neden sadce israilde takılı kaldın bütün hirisstiyan musevi ve budust vede dinsizler bizim düşmanımızdıro halde madem o kadar dikkatlisin aldığın yediğin kullandığın hatta suanda yazdığının kime para kazandırdığını ve hizmet ettiğini unutma sem microsoftu kullanıyosun adam milyarder ve parayı israile akıtıyor vede israil müslümanları öldürüyor kullanma ozaman olayı nerden nereye çektin ancak bir insan konuyu çekmekte bu kadar başarılı olur yani ...BEN ÇOK MU İSTİYORUM O PEREZİN ÜLKEMİZE GELMESİNİ AMA SUAN İÇİN BİR DAMLA MÜSLÜMAN KANI DURACAKSA TEKRAR SOYLÜYORUM helal olsun hükümete OLAYI DAR ALANDA GEVELEME YAHUTTA SIKIŞTIRMA SANKİ SENİN BİLDİĞİNİ BİLMİYORLAR SANKİ ERDOĞAN VE HÜKEMTİ DİNSİZ İMANSIZ ONLAR SANKİ ÇOK İSTİYOR GERÇEKTENDE GÜLÜNÇ VE KOMİK DOĞRU BU MİLLET SÜRÜNMEYE ALIŞMIŞ ĞÜLKEMİZ İYİYE GİDİYORYA İYİYE GİTMESİ İSTEMEYEN MECRALAR YOK ÜLKE SATILIYOR YOK PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR YOK NEDEN ARABİSTAN KRALI GELDİ YOK İSRAİL NEDEN GELDİ NEDEN BİZ BUSHA GİTTİK TEKRAR SORUYORUM ÜLKEMİZ FERAH VE HUZUR VE ZENGİNLİK İÇİNDE OLSA ACABA ERDOĞAN BU KADARÇABA SARFEDER Mİ? YETER YANİ SN GÜL KATİLİN ELİNİ TUTARKEN NASIL TUTUYORDU ABBASIN ELİNİ TUTARKEN NASIL TUTUYORDU ABBASI ELİNİ KENETLEMİŞ VE KUVVETLİCE ELLERİNİ BİRLEŞTİRMİŞTİ AMA PEREZİN ELİNİ MECBURİYETTEN ÖYLESİNE TUTUYORDU SEN FİLİNTİM LİDERİ ABBASKADAR MI BİLİYOSUN ÜLKESİNDE KANI DURDURMAK İÇİN DÜŞMANININ ELİNİ SIKTI ONUN KADAR MI ÜLKESİNİ DÜŞÜNÜYORSUN

16.11.2007 - keceemre

pkk ya karsilik israil

[quote="su misali"][quote]yanliz beni kralin yaninda cb ve bb cekildikleri fotograf rahatsiz etti bunuda ayrica belirtmek isterim... [/quote]

sebebini sorsam :roll:[/quote]

bende soruya soruyla cevap vereyim, o manzaradan sen rahatsiz olmadinmi...

sanki büyük bir adam iki yanina iki cocuk almis gibi duruyor... oysa kralin türkiyedeki muhatabi cb dir ...

farkindaysaniz, rte bus görüsmesinde el hareketlerine ayak hareketlerine cok özen gösteriliyor ...

16.11.2007 - alaattin

pkk ya karsilik israil

[quote]yanliz beni kralin yaninda cb ve bb cekildikleri fotograf rahatsiz etti bunuda ayrica belirtmek isterim... [/quote]

sebebini sorsam :roll:

16.11.2007 - su misali

pkk ya karsilik israil

[quote="gurbetci 67"]kardesim ab.yolu israil de gecer suan amerika dahi israilin dedigini nasil yapiyorsa ab de aynisini uygaliyor nasil lafa geldimi ab diyorlar yani hirisitiyan gurubu diyemiyorlar Müslümanin dostu Müslümandir:[/quote]

Müslümanin dostu Müslümandir:ahhhhhhhhhhhhhhhh keske öyle olsa... :oops:

15.11.2007 - alaattin

pkk ya karsilik israil

kardesim ab.yolu israil de gecer suan amerika dahi israilin dedigini nasil yapiyorsa ab de aynisini uygaliyor nasil lafa geldimi ab diyorlar yani hirisitiyan gurubu diyemiyorlar Müslümanin dostu Müslümandir:

15.11.2007 - talib

pkk ya karsilik israil

kardesler, görüyorumki sapla saman birbirine karistirilmakta...
devletler arasinda sadece söz konusu olan milletlerin cikarlaridir.... onun icin milletimiz menfaatine ne uygunsa hükümetimiz onu yapmasini tabiki beklememiz hakkimiz....burda bir iki husus, secimler bitti , hükümet hepimizin...yanlislar olursa ifade ederken kin olmamali... yanliz beni kralin yaninda cb ve bb cekildikleri fotograf rahatsiz etti bunuda ayrica belirtmek isterim...
israille olan iliskiler,kardesim bu bugünkü mesele degilki iliski kuralimmi kurmiyalimmi diye düsünelim....nasil abd ye bagliysak nerdeyse ayni güclülükte israilede bagliyiz... bunu görmememiz icin kör olmamiz lazim....

15.11.2007 - alaattin

Konular