Köln'de PKK'lılar Türk lokallerine saldırdı

Köln'de PKK'lılar Türk lokallerine saldırdı


Almanya'nın Köln kentinde Türk caddesi olarak bilinen Keup Caddesi'nde dün gece saatlerinde bir grup PKK terör örgütü yandaşı genç, Türk işyerlerine saldırdı. PKK'lı grup, işyerlerinin camları kırarken tezgahları dağıttı.




Olayda bir Türk vatandaşı yaralanırken maddi hasar meydana geldi.

PKK'lı saldırganlar 35-40 kişilik bir grupla caddede bulunan Türk lokal ve kahvehanelerine bildiri dağıtmak istedikleri ancak buna karşı gelenlerin dükkanlarını dağıttıkları bildirildi. PKK'lı grubun, maske takarak saldırıları gerçekleştirdikleri kaydedildi. Olay mağdurlarından bir kişi, "Bildiriyi okuyamadık o kadar vakit bırakmadılar. Biz burada böyle gençlik olmaz diye böyle yapmayın dedik. Dışarı çıktık. Kürtçe birşey söyledik. Kürtçe küfür ettiler bize. Biz de karşılık verdik. 5 dakika sonra gelip ortalığı dağıttılar." dedi. 4-5 dükkana saldırmış olabileceklerini belirten mağdur, "2-3 bin Euro'luk bir zarar var." diye konuştu.

PKK'lı grubun, dağıttıkları bildiride Pazar günü yapılacak PKK karşıtı mitingde Kürtler ve PKK aleyhinde bir slogan atılması halinde saldırı düzenleyecekleri ifade edildi.

Konular