Bu meyvaları kabuklarıyla yiyin

[b]Elma, armut, incir gibi kabuklu meyvelerin, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmesi gerektiği bildirildi.
[/b]

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arsan Bilişli, meyvelerin renk maddelerinin oluşması için güneş ışığı görmesi gerektiğini, bu sayede vitamin C ve glikozun oluştuğunu söyledi.

Meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen olduğu için kabuğuyla tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bilişli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kabukları, meyvelerin doğal koruyucu unsurudur. Organik asitler yönünden çok zengindirler. Ancak, meyveler ne kadar yıkanırsa yıkansın zirai ilaç kalıntısı olabilir. Bu nedenle gıda güvenliği açısından kabuğunu soymak zorunda kalıyoruz. Elma, armut, incir gibi meyveler, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmelidir.''

AA

2 yorum

Bu meyvaları kabuklarıyla yiyin

aslında meyveler güzelce yıkandığında kabuklarıyla yenebilir yani iyice yıkamaya özen göstermeliyiz=)

22.10.2007 - su misali

Bu meyvaları kabuklarıyla yiyin

hem zirai ilac kalintisi kalir deniliyor hem kabukla yiyin tam bir celiski olarak görüyorum... tabi bunda bu yaziyi alan kardesimizin bir kabahati yok...

22.10.2007 - alaattin

Konular