Gül Şerbeti :)

[color=darkred][b]Malzemeler [/b]

150 gr. gül yaprağı
1 su bardağı şeker

4 su bardağı su

1 limon

[b]Yapılış Tarifi [/b]

Gül yapraklarını ayıklayıp yıkayarak süzün. Çelik emaye veya porselen bir kaba alarak üzerine toz şeker serpin. Buzlukta ağzı kapalı şekilde 1 gece bekletin. Bu müddet sonunda su ve limon suyu ilâve ederek çırpma teli ile iyice çırpıp ezerek, önce tel süzgeçten sonra da temiz bir tülbentten süzdürüp, dolaba kaldırın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

[b]Şekerli Güller [/b]

1 yumurta akını çatalla çırpın. Güllerin sap kısımlarındaki dikenleri makasla kesin. Gülleri çırpılmış yumurta akına, her tarafına gelecek şekilde bulayıp toz şeker serpiştirin. Buz dolabında kuruması için en az altı saat bekletin. Kuruduktan sonra tekrar toz şeker serpiştirip pasta süslemelerinde kullanabilirsiniz. [/color]

Konular